Pierś z kurczaka w panierce serowej

Pierś z kurczaka w panierce serowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2
  • mleko

    2 łyżki
  • musztarda

    2 łyżki
  • ser żółty

    100 g
  • mąka

    3-4 łyżki
  • cebula dymka

    1
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzewamy do 200C. Musztardę mieszamy w miseczce z mlekiem. W drugiej miseczce mieszamy tarty ser z mąką i dymką. Pierś z kurczaka kroimy na fileciki i lekko rozbijamy. Oprószamy przyprawą do potraw, solą i pieprzem. Następnie filety starannie obtaczamy w musztardzie z mlekiem, a potem panierujemy w mieszance z tartym serem. Należy zrobić to dokładnie, tak aby filety były pokryte z każdej strony. Kawałki mięsa układamy na blaszce do pieczenia wcześniej już wyłożoną folią aluminiową. Jeżeli została nam panierka to pokrywamy nią mięso i pieczemy 30 minut na złocisty kolor.


Smacznego!


Kotleciki również można usmażyć na patelni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kaja1991

16.11.2012 12:13
ciekawe;)

gusia1000

29.08.2012 00:14
Znakomitość.

paula99926

15.08.2012 20:01
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat