Pierś z kurczaka w gyrosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • masło do smażenia

    2 łyżki
  • przyprawa gyros

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś z kurczaka w gyrosie foto
Przygotować 2 ładne piersi z kurczaka.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w gyrosie foto
Pokroić na frytki i przełożyć na patelnię.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w gyrosie foto
Dodać masło i smażyć.
Krok 4 - Pierś z kurczaka w gyrosie foto
Dodać przyprawę gyros i smażyć na złoty kolor około 5 - 8 minut.
Krok 5 - Pierś z kurczaka w gyrosie foto
Tak opieczoną pierś można podawać do obiadu, kebaba czy tortilli.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 02.08.2013 13:02
uwielbiam mniam
Luka Li 18.06.2013 22:19
Apetyczne:)
EmciaPichci 24.05.2013 08:18
idealny do tortilli!
wiola333 22.02.2013 18:55
mniam
IZABELA29 03.02.2013 15:33
pyszne nawet z surówka ze świeżych warzyw..
Ewelina38 08.01.2013 13:47
takie mięsko jest przepyszne, sama przyjemność jedzenia
AURELKA 31.12.2012 08:51
smakowite
Magda24 28.12.2012 22:19
wyborne
RenataZ-et 13.11.2012 18:58
robię podobnie-bardzo smaczne jest takie mięsko :)
Monika58 08.11.2012 21:02
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat