Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka smażona na kostce rosołowej.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka smażona na kostce rosołowej.

Do w miarę głębokiego naczynia wlałam trochę oliwy z oliwek i dołożyłam kostkę rosołową.Roztarłam kostkę z oliwą tak,aby powstało coś na rodzaj jednolitej mazi,pasty.Powstałą oliwno - kostkową marynatą nacierałam pierś z kurczaka tak,aby był nią cały umazany,pokryty.Smażyłam kurczaka z obu stron na dobrze rozgrzanej teflonowej patelni już bez dodatku żadnego tłuszczu.
Minimum składników i pracy,a maksimum zadowolenia i smaku.Nie trzeba już nic dosalać,doprawiać. Kostka rosołowa jest sama w sobie tak skomponowana,że zapewni odpowiednie doprawienie, aromat i efekt smakowy. Mięso wyszło delikatne,przyjemne w smaku, było chrupkie z zewnątrz, a mięciutkie w środku.Łatwy sposób na prostą w przygotowaniu,a smaczną porcję chudego mięsa do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 20.05.2013 07:29
Świetny pomysł :)
IwonaKa 14.02.2013 14:48
pyszne proste danie,bardzo lubię piersi z kurczaka
Laila2786 03.02.2013 12:47
super
V_kuchareczka 03.02.2013 12:42
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak