Pierś z kurczaka smażona na kostce rosołowej.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do w miarę głębokiego naczynia wlałam trochę oliwy z oliwek i dołożyłam kostkę rosołową.Roztarłam kostkę z oliwą tak,aby powstało coś na rodzaj jednolitej mazi,pasty.Powstałą oliwno - kostkową marynatą nacierałam pierś z kurczaka tak,aby był nią cały umazany,pokryty.Smażyłam kurczaka z obu stron na dobrze rozgrzanej teflonowej patelni już bez dodatku żadnego tłuszczu.
Minimum składników i pracy,a maksimum zadowolenia i smaku.Nie trzeba już nic dosalać,doprawiać. Kostka rosołowa jest sama w sobie tak skomponowana,że zapewni odpowiednie doprawienie, aromat i efekt smakowy. Mięso wyszło delikatne,przyjemne w smaku, było chrupkie z zewnątrz, a mięciutkie w środku.Łatwy sposób na prostą w przygotowaniu,a smaczną porcję chudego mięsa do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 20.05.2013 07:29
Świetny pomysł :)
IwonaKa 14.02.2013 14:48
pyszne proste danie,bardzo lubię piersi z kurczaka
Laila2786 03.02.2013 12:47
super
V_kuchareczka 03.02.2013 12:42
Rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat