Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pierś z kurczaka pieczona

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

olej rzepakowy
3 łyżki
ocet balsamiczny
1 łyżka
Musztarda francuska Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
0,5 łyżeczki

mięso

pierś z kurczaka
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka pieczona

Marynata: wszystkie składniki razem mieszamy do połączenia składników. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i wkładamy do marynaty. Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 13.07.2016 09:22
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak