Pierś z kurczaka inaczej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • kostka rosołowa

    2 szt
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie przecinamy na pół. Oliwę z oliwek wlewamy do miseczki, dodajemy kostki rosołowe i mieszamy do momentu, aż kostki rosołowe rozpuszczą się w oliwie. Następnie tak przygotowaną marynatą dokładnie smarujemy filety z piersi i odstawiamy na kilkanaście minut. Następnie odrobinę oleju rozgrzewamy na patelni, wkładamy zamarynowane piersi z kurczaka i smażymy do momentu, aż będą miękkie i zarumienione.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat