Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem, serem i szpinakiem

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
2 pojedyncze szt
ogórki konserwowe
2 szt
szpinak świeży
1 garść
ser żółty
2 grube plastry
olej kokosowy
1 łyżeczka
ząbki czosnku
2 ząbki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem, serem i szpinakiem

Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Naciąć ostrym nożem tak, by utworzyły się kieszonki.
Szpinak oczyścić i wrzucić na rozgrzany olej kokosowy. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszać i smażyć 1-2 minuty.
Faszerować mięso szpinakiem oraz ogórkami i serem pokrojonymi w grube paski. Spiąć wykałaczkami, aby ser nie wypłynął. Z wierzchu natrzeć roladki pieprzem i solą.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso z obu stron na rumiano. Następnie przykryć i dusić jeszcze przez około 10 minut.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 04.07.2017 19:56
Smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak