Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem, serem i szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 pojedyncze szt
ogórki konserwowe 2 szt
szpinak świeży 1 garść
ser żółty 2 grube plastry
olej kokosowy 1 łyżeczka
ząbki czosnku 2 ząbki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem, serem i szpinakiem

Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Naciąć ostrym nożem tak, by utworzyły się kieszonki.
Szpinak oczyścić i wrzucić na rozgrzany olej kokosowy. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszać i smażyć 1-2 minuty.
Faszerować mięso szpinakiem oraz ogórkami i serem pokrojonymi w grube paski. Spiąć wykałaczkami, aby ser nie wypłynął. Z wierzchu natrzeć roladki pieprzem i solą.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso z obu stron na rumiano. Następnie przykryć i dusić jeszcze przez około 10 minut.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 04.07.2017 19:56
Smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak