pierś z indyka w sosie śmietankowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    80 dag
  • śmietana 18 proc

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą pierś z indyka kroimy na mniejsze plasterki. Zamarynowałem je w marynacie musztardowej , która jest w moich przepisach. Odstawiłem ją na 12 godzin. Następnie rozgrzewamy dużą patelnię, dodajemy 20 g i wrzucamy pierś by się obsmażyła z każdej strony na złoty kolor, gdy uprażymy mięsko i jest miękkie wlewamy śmietankę i wszystko mieszamy dokładnie. Wszystko musi się zagotować i dopiero można podawać . Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 11.10.2015 12:52
pyszne danie
IwonaKa 06.10.2015 17:31
na pewno smaczne
Róża1 22.08.2015 19:26
bardzo smaczna potrawa !!!
Czarnula666 14.07.2015 06:59
Lubię indyka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat