Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka nadziewana polędwiczką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
polędwiczka 1 szt
oliwa
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
musztarda ostra
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka nadziewana polędwiczką

Mięsa dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Pierś z indyka rozciąć tak, aby można była zawinąć w nim polędwiczkę. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, tymiankiem, odstawić na 2 godziny.

Potem dodać do środka musztardę i rozmazać ją w środku, położyć polędwiczkę i zwinąć mięsa ciasno, najlepiej sznurkiem.

Włożyć do rękawa foliowego lub do brytfanki, polać oliwą.
Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st c.
Piec około godziny. Zdjąć sznurek i pociąć na plastry

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 07.10.2013 13:27
wyśmienite mięsko:-)
caralajna 05.10.2013 07:49
smaczny pomysł :)
Klausia 24.08.2013 20:10
super jedzonko :)
Katarzyna/kate1980 07.07.2013 22:32
zapowiada sie apetycznie
adelajda 07.07.2013 07:45
smaczna !!!
artur7 05.07.2013 19:44
dodatek z poledwiczka
angelika14 05.07.2013 19:35
bardzo fajnie smakuje, robię taką samą tylko na wierzchu posypuję majerankiem albo papryką, zawsze smaczne i domowy kawałek mięsa na chlebek albo obiadek
iwi 05.07.2013 19:22
Super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak