Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w otulinie z boczku, czyli pieczone kotlety drobiowe :)

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pieprz czarny mielony Prymat
mozzarella 1 szt
pieczarki 250 g
boczek wędzony 8-10 plastrów
sól
oliwa 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w otulinie z boczku, czyli pieczone kotlety drobiowe :)

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć przekroić wzdłuż na pół i delikatnie rozklepać. Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Pierś w otulinie z boczku, czyli pieczone kotlety drobiowe :) foto
2
Pieczarki usmażyć na oliwie, mozzarellę pokroić w plastry.Tak przygotowane nadzienie układać (ilość wg uznania) na mięsie.
Krok 2 - Pierś w otulinie z boczku, czyli pieczone kotlety drobiowe :) foto
3
Następnie dokładnie mięso zwinąć, jak roladę.
Krok 3 - Pierś w otulinie z boczku, czyli pieczone kotlety drobiowe :) foto
4
Boczek kroimy tak, by powstały długie plastry, którymi należy kotlety owinąć.
Krok 4 - Pierś w otulinie z boczku, czyli pieczone kotlety drobiowe :) foto
5
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i ułożyć w nim "otulone" boczkiem kotlety. Ponieważ ja do swego naczynia nie posiadam pokrywki, dlatego w tym celu zawsze używam folii aluminiowe, która sprawdza się super!
Krok 5 - Pierś w otulinie z boczku, czyli pieczone kotlety drobiowe :) foto
6
Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 30-35 min.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Pierś w otulinie z boczku, czyli pieczone kotlety drobiowe :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 23.04.2014 16:51
Uwielbiam takie połączenie - mięsko i boczuś to zdecydowanie coś dla mnie :) a i nadzienie smakowite :)
halina17 23.04.2014 16:26
Apetycznie wygladają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak