Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w aromatycznym piwie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
piwo 250 ml
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżki
ząbki czosnku 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w aromatycznym piwie

Kroki postępowania

1
Pierś myjemy i osuszamy, następnie kroimy wzdłuż na pół. Układamy ją w garnku i obficie posypujemy z obu stron przyprawą do kurczaka.
Krok 1 - Pierś w aromatycznym piwie foto
2
Następnie powoli wlewamy piwo, żeby zbyt mocno nie pieniło się.
Krok 2 - Pierś w aromatycznym piwie foto
3
Ząbki czosnku obieramy i kroimy na pół, wówczas więcej oddadzą z siebie aromatu. Wrzucamy je do garnka z piersiami i piwem.
Krok 3 - Pierś w aromatycznym piwie foto
4
Przykrywamy garnek pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 20 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę i dalej dusimy piersi, żeby piwo mogło powoli odparować, a my uzyskamy z niego lekko goryczkowy sos.
Krok 4 - Pierś w aromatycznym piwie foto
5
Gotowe piersi podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Krok 5 - Pierś w aromatycznym piwie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.01.2016 22:56
smaczny pomysł
Wacław 30.01.2016 11:47
dla mnie pycha na 5+ :-)
gerard.sz 30.01.2016 10:43
No ciekawe, trzeba będzie przetestować.
Łukasz15 29.01.2016 22:41
Pyszne mięsko
Bernadeta1 29.01.2016 21:31
na pewno wyśmienity smak mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak