Pierś indyka pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    60 ml
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • oliwa

    6 łyżek
  • wino białe wytrawne

    1 szklanka
  • indyk

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wino mieszamy dokladnie z miodem . Umyta piers z indyka nacieramy sola , pieprzem i oregano. Zalewamy marynata z wina i miodu na 4 godziny do lodowki.Po 4 godzinach wlewamy do brytfanny oliwe , ukladamy piers i pieczemy w temperaturze 180 stopni . Pieczemy ok 50 minut poleweajac co pare minut pozostala marynata po macerowaniu miesa .Po upieczeniu kroimy w plastry , podajemy z ulubiona salatka lub sosem serowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
chrupnij-sobie.pl 22.06.2013 22:53
ale musi być pyszne spróbuję
Bernadeta1 19.03.2013 21:35
bardzo smaczne mięsko
Rogalik 29.05.2011 16:11
smaczne
irenka 19.05.2011 20:50
na pewno dobre
novita23 28.01.2011 21:03
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat