Pierś faszerowana pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • suszone pomidory

    6 sztuk
  • feta

    100 g
  • pesto

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka dokładnie umyć, za pomocą noża zrobić nacięcie w środku każdej piersi. Powinna powstać wąska kieszeń wzdłuż całej piersi.
Pomidory pokroić w kawałki, fetę pokroić w kostkę.
Faszerować piersi fetą i pomidorami.
Piersi posmarować pesto i oliwą z zalewy w której marynowały się pomidory. Zostawić na co najmniej godzinę.
Piec w 180 stopniach ok 30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pawel6 05.02.2011 14:36
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat