Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z drobiowym mięsem.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki ciasta

mąka pszenna 2 szklanki
sól 1 łyżeczka
woda ciepła około 1 szklanka

Farsz

filet z kurczaka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Dodatkowo

cebula 1 sztuka
mąka pszenna do posypania stolnicy
masło 2-3 łyżki

Porada

Przepis na około 35-40 sztuk.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z drobiowym mięsem.

1.Mięso oczyścić,umyć i osuszyć ,następnie zmielić w maszynce.Cebulę obrać i drobno pokroić.Mięso z cebulą usmażyć na niewielkiej ilości oleju,przyprawić do smaku solą i pieprzem,wystudzić.
2. Składniki ciasta zagnieść stopniowo wlewając wodę.
3. Ciasto wałkować,szklanką wykrawać krążki ,nakładać porcje mięsa i zlepiać pierogi.
4. Pierogi gotować w osolonej wodzie ,około 5 minut od wypłynięcia,odcedzić.
5.Cebulę obrać ,pokroić i usmażyć na rumiano na maśle.
6.Pierogi podawać polane masłem z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 21.12.2016 23:24
Dokładnie tak:)
gusia1000 14.04.2015 23:56
Zawsze dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak