Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony sandacz w orzechowej panierce podany na sosie z podgrzybków

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 1 sztuka
orzechy włoskie 1 garść
śmietana 18-procentowa 100 ml.
cytryna 1 sztuka
koper świeży 4 gałązki
podgrzybki suszone wg uznania
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony sandacz w orzechowej panierce podany na sosie z podgrzybków

Kroki postępowania

1
rybę myję, kroję na części,solę ,skrapiam sokiem z cytryny i odstawiam na godzinę
Krok 1 - pieczony sandacz w orzechowej panierce podany na sosie z podgrzybków foto
2
orzechy siekam
Krok 2 - pieczony sandacz w orzechowej panierce podany na sosie z podgrzybków foto
3
rybę obtaczam w orzechach , na górę kładę gałązkę koperku i zawijam w folię aluminiową piekę w piekarniku nagrzanym do temp.180 stopni około 40 minut.
Krok 3 - pieczony sandacz w orzechowej panierce podany na sosie z podgrzybków foto
4
sos:śmietanę wlewam do rondelka dodaję suszone podgrzybki i gotuję na bardzo małym ogniu, do momentu aż śmietana zgęstnieje (15 minut)doprawiam solą i pieprzem.
Krok 4 - pieczony sandacz w orzechowej panierce podany na sosie z podgrzybków foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 01.01.2014 09:49
pychota :)
Anna133 31.12.2013 17:48
wygląda znakomicie ,nie jadłam jeszcze w orzechach
Rycerz
Rycerz 31.12.2013 17:36
Pewnie jest b smaczne.
arbuzowo 31.12.2013 17:02
Wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak