Pieczony kurczak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartki z kurczaka

    1 kg
  • przyprawa do kurczaka

  • sól

  • pieprz

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone i umyte mięso osuszamy za pomocą ręczników papierowych. Kurczaka dzielimy na zgrabne kawałki. Nacieramy przyprawami, okręcamy folią i wstawiamy do lodówki na około 1 godziny.
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą. Wykładamy kurczaka, wierzch naczynia nakrywamy folią aluminiową. Pieczemy ok 1 godziny w 190 - 200 stopniach. Pod koniec pieczenia zdejmujemy folię, aby skórka ładnie się przypiekła.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Robert10 03.10.2013 09:02
mhm,palce lizać
pajbek 27.06.2013 18:44
Pyszny, polecam :-)
gosia1988 21.11.2012 09:27
smaczny taki kurczak
adelajda 03.11.2012 11:14
lubię takiego kurczaka
adelajda 03.11.2012 11:13
lubię takiego kurczaka
Poison1988 03.11.2012 09:13
Jeszcze jakiś sosik do tego i uczta królów :)
Adam/ZUB3R 03.11.2012 08:40
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat