Pieczone talarki z batatów

Pieczone talarki z batatów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • batat

    1 sztuka
  • olej rzepakowy

    1 łyżeczka

Ponadto

  • zioła

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Batata należy obrać, umyć i dokładnie osuszyć, a następnie pokroić w niezbyt cienkie plasterki.
Całość przełożyć do miseczki z olejem i dokładnie wymieszać (aby olej delikatnie pokrył każdy kawałek).
Talarki luźno umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypać ziołami.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 15-20 minut w 180 stopniach.
(W międzyczasie sprawdzić czy bataty są miękkie. Czas pieczenia zależy od grubości talarków oraz piekarnika - ja posiadam gazowy.)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.06.2018 19:17
super przekaska.

jejkuchnia

19.03.2018 19:45
Super przekąska, nie tylko dla dzieci. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat