Pieczone polędwiczki wieprzowe z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • polędwica wieprzowa

    4 szt.

Marynata

  • przyprawa do mięs

    2 łyżki
  • Musztarda rosyjska Prymat

    1 łyżka
  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki
  • miód gryczany

    1 łyżka
  • czosnek

    3 plastry
  • jabłko

    3 cząstki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty połączyć i natrzeć nią polędwiczki. Mięso obsmażyć ze wszystkich stron na patelni, pod koniec dodając jabłka. Następnie polędwiczki i jabłka przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec 20 minut w temperaturze 180°C. Po wyjęciu z pieca mięso odstawić na kilka minut, aby odpoczęło, pokroić w plastry i podawać z jabłkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 22.09.2017 07:47
Uwielbiam polędwiczki, ciekawa propozycja. :)
bietka 20.09.2017 11:38
bardzo smaczne mięsko :)
Krzysztof15 21.04.2016 06:48
bardzo smaczne
Ola1young 20.04.2016 21:49
przepis na 5 :)
kloruś 20.04.2016 21:42
chętnie bym skosztowała!
Renata9 20.04.2016 20:44
Uwielbiam takie polędwiczki
Konczi 20.04.2016 19:47
wyglądają wyśmienicie
marzut 20.04.2016 16:19
Super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat