Pieczone podudzia z kurczaka

Pieczone podudzia z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podudzia z kurczaka

    1 kg
  • musztarda

    2 łyżeczki
  • miód prawdziwy

    2 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • przyprawa do potraw Kucharek

    0,5 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Marynata do mięs klasyczna Prymat

    0,5 łyżeczki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
  • oliwa

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka myjemy i nacieramy solą ,pieprzem .możemy troszkę ponacinać.Odkładamy na bok, w osobnej miseczce dodajemy wszystkie składniki, przyprawy ,polewamy oliwą i mieszamy robiąc marynatę .Na udka nakładamy gęstą marynatę ,obtaczamy dobrze.Kładziemy w naczyniu żaroodpornym udka wraz z pozostałym sosem .Piekarnik ustawiamy na 170 st i pieczemy do 1,5 godziny przewracając od czasu do czasu udka .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 09.02.2018 22:00
dobre danie z kurczaka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat