Pieczone papryki z makaronem „ryż” i jajkiem sadzonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    1/2 szklanki
  • papryka żółta

    1
  • papryka zielona

    1
  • parówki

    2
  • jajko

    4
  • ser żółty

    4 plastry
  • ser żółty starty

    4 łyżki
  • sól

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Papryki przekrawamy na pół i usuwamy gniazdo nasienne. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia oraz polewamy oliwą i przyprawiamy solą. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół). Następnie do środka nakładamy do środka plaster żółtego sera, krążki pokrojonej parówki i porcję makaronu, w której formujemy zagłębienie. Wbijamy jajko, posypujemy startym żółtym serem i znów zapiekamy 20 minut w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół). Gotowe papryki podjemy posypane świeżym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 30.06.2017 06:55
na pewno pysznie smakują
IwonaKa 18.05.2016 23:03
pyszne danie
Pani Domu 11.05.2016 13:07
wygląda to bardzo ciekawie i smacznie
krokus 10.05.2016 21:57
Fajny pomysł na paprykę
Bernadeta1 10.05.2016 18:44
smaczne jedzonko
Ewa Wojtaszko 10.05.2016 15:43
niezły pomysł
2milutka 10.05.2016 08:21
Pomysłowe danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat