Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka z ryżem i rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
miód 5 łyżeczek
rodzynki 2 łyżki
cynamon wg uznania
ryż 5 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka z ryżem i rodzynkami

Rodzynki zalać gorącą wodą, odstawić. Jabłka umyć i osuszyć. Odciąć wierzch, w pozostałej części jabłka wydrążyć gniazda nasienne i miąższ tak aby pozostały ścianki o grubości około 1,5 cm. Jabłka z zewnątrz naciąć. Ryż wymieszać z miodem, cynamonem oraz odsączonymi rodzynkami. Jabłka napełnić farszem. Przykryć odciętą częścią jabłka. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 - 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 09.03.2014 16:34
pyszne są takie jabłuszka
pawlito 23.12.2013 09:27
na pewno było smaczne
kate.500 24.11.2013 17:38
pyszne jedzonko
Wafelek2601 17.10.2013 09:54
Ciekawy pomysł, na pewno będą pyszne
caralajna 07.07.2013 07:36
pyszna propozycja
olkaaa 25.01.2013 08:17
już dawno nie jadłam
Rafał10 23.01.2013 19:18
bardzo fajny przepis
Krzysztof15 23.01.2013 17:49
super
Monika-twin 23.01.2013 16:58
pycha,ładna prezentacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak