Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka z nadzieniem orzechowym i rodzynkami.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
orzechy włoskie pół szklanki
rodzynki pół szklanki
cukier trzcinowy 1 łyżka
syrop klonowy 1 łyżka

Porada

Jabłka najlepiej użyć jednakowej wielkości. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka z nadzieniem orzechowym i rodzynkami.

Bardzo proste i szybkie w wykonaniu, idealne na podwieczorek lub deser. Orzechy, jabłka i rodzynki to bardzo pyszne połączenie. Zapraszam:)

Wykonanie:

1. Jabłka myjemy, osuszamy i wydrążamy środek, uważamy, żeby jabłek nie przedziurawić.

2. Orzechy miksujemy razem z cukrem trzcinowym i syropem klonowym. Można zmiksować tak, żeby w nadzieniu były malutkie kawałki orzechów. Następnie dodajemy rodzynki i mieszamy.

3. Tak przygotowanym nadzieniem nadziewamy jabłka.

4. Następnie jabłka układamy w formie żaroodpornej i pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości przez około 20-25 minut.

5. Podajemy gorące. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 28.10.2016 15:10
Dziękuję:)
Janina 26.10.2016 20:34
Pomysłowy deser;))
gusia1000 26.10.2016 18:09
Bardzo dobre jabłka. Jadłam takie.
Babeczka35 26.10.2016 16:57
Dziękuję:)
jagoda5913 26.10.2016 11:46
super deser
gosia56 26.10.2016 09:11
prosty pyszny deserek;)
Babeczka35 26.10.2016 08:02
Dziękuje:)
Ania321 25.10.2016 22:49
wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak