Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona papryka w sosie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt.
ząbek czosnku
oliwa 1/2 szkl.
ocet jabłkowy 2 łyżki
kumin 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona papryka w sosie

Kroki postępowania

1
Papryki opiekamy na ruszcie, w piekarniku - najlepiej z grzałką grillową, nagrzanym do 200 stopni.
Krok 1 - Pieczona papryka w sosie foto
2
Papryki lekko studzimy, obieramy ze skóry, usuwamy nasiona i kroimy na szerokie, na ok. 1 centymetr paski.
Krok 2 - Pieczona papryka w sosie foto
3
Kumin prażymy na suchej patelni.

Oliwę, ocet, wyciśnięty czosnek i kumin mieszamy razem.
Krok 3 - Pieczona papryka w sosie foto
4
Paprykę wkładamy do naczynia i polewamy sosem.

Odstawiamy do lodówki na co najmniej godz. przed podaniem.

Doskonały dodatek do mięs, serów, do kanapek.
Krok 4 - Pieczona papryka w sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 12.01.2014 14:41
pieknie sie prezentuje
gusia1000 11.01.2014 23:10
Pod mój smak.
Monia 09.01.2014 14:00
Nawet ciekawa propozycja :)
pawel123 09.01.2014 12:59
ale to pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak