Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka z rękawa

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1,5 kg
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżki
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 2 łyżeczki
olej 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka z rękawa

Przygotowuję marynatę. Olej mieszam z wszystkimi przyprawami. Do marynaty daję karkówkę. Dokładnie nacieram mięso marynatą i odstawiam na noc w chłodne miejsce. Następnie mięso razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję i układam na blaszce. Karkówkę piekę 2 godziny w temperaturze 180 stopni. Przestudzone mięso wkładam do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.04.2015 20:13
super mięsko
Damiano
Damiano 18.04.2015 07:56
smaczne mięsko
Janina 01.04.2015 20:01
Najlepsze domowe wyroby;)
Michał2 01.04.2015 17:59
smaczne mięsko
Grazyna0211 01.04.2015 17:42
pyszna karkóweczka
IwonaDD 01.04.2015 15:48
pyszne mięsko
barbara11561 01.04.2015 14:37
Pyszne mięsko
pestka 01.04.2015 12:34
wygląda bardzo smakowicie
jagoda5913 01.04.2015 12:00
Ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak