Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

PIECZONA KARKÓWKA W MUSZTARDZIE Z MARCHEWKĄ I CZERWONYM PIEPRZEM

5.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa
1 kg
marchew
1 kg
Musztarda sarepska Prymat
3 łyżki
Sklep Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
olej rzepakowy
woda
1/4 szklanki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONA KARKÓWKA W MUSZTARDZIE Z MARCHEWKĄ I CZERWONYM PIEPRZEM

1/ Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry ok 1cm, natrzeć przyprawą, solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na ok 4 godziny. Marchewki obrać pokroić w dowolne kawałki (u mnie wzdłuż na pół).

2/ Dno naczynia do zapiekania skropić olejem, ułożyć plastry mięsa posmarowane musztardą, posypać kulkami pieprzu a na wierzchu ułożyć marchewki. Marchewki można przekładać między plastry mięsa. Oprószyć solą, pieprzem i ziołami. Całość podlać wodą. Piec pod przykryciem ok 1-1,2 godziny w temperaturze 200-220 stopni.(czas i temperatura pieczenia zależy od piekarnika i od mięsa również)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczekjeden 24.03.2015 14:10
ooo taki obiadek poproszę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak