Pieczona karkówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • oliwa

    3 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/3 łyżeczki
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę podzielić na porcje, natrzeć przyprawą do mięsa wieprzowego, oprószyć ziołami, pieprzem, obiema paprykami i włożyć do woreczka do pieczenia. Dodać oliwę i 2- 3 łyżki wody. Woreczek zamknąć. Karkówkę piec przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza620 26.12.2015 11:40
Taką to jaja lubię
Wafelek2601 09.07.2013 17:21
pyszniutkie mięsko
IKrakowianka 29.10.2012 14:10
pyszny obiadek
manaika 22.07.2012 11:24
uwielbiam
Katarzyna/kate1980 25.03.2012 20:39
superowa
kasiaw 24.09.2011 19:06
robię podobną i jest pyszna
iga2 24.07.2011 23:32
rewelacja
Baska Kaska 22.03.2011 08:51
mniam
sylwiachmiel 01.11.2010 20:49
apetycznie wyglada
iwa643 01.11.2010 07:46
czesto robie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat