Pieczeń cielęca z jajami

Pieczeń cielęca z jajami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielencina z udźca

    1,5 kg
  • grzybek

    1
  • szynka wieprzowa

    10 dkg
  • jaja

    4
  • masło

    4 dkg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczeń cielęca z jajami

Mięso rozbic tłuczkiem, posypać utartym na tarce grzybkiem suszonym, posolić. Ugotować na twardo 3 jaja, posiekac wraz z szynką, wymieszać dokładnie z surowym jajkiem. Masę rozsmarować równomiernie na mięsie, zwinąć ciasno i obwiązać sznurkiem, posolić na wierzchu. Brytfannę posmarować masłem, włożyć cielęcinę i wstawić do piekarnika. Piec ok godziny

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat