Pieczarkowo krewetkowo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    200 g
  • pieczarki

    150 g
  • krewetki konserwowe

    50 g
  • śmietana 18 proc

    100 ml
  • sól do smaku

  • masło roślinne w kubeczku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Pieczarki umyć, obrać i pokroić. Podsmażyć na maśle aż zmiękną, po czym dodać śmietanę i przyprawy do smaku. Makaron z przyrządzonymi pieczarkami wyłożyć na talerz, dodać krewetki. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 13.02.2012 18:22
To coś dla mnie :)
Anna210 03.04.2011 17:14
super !! :)
basik00 20.02.2011 11:00
świetny przepis !
halinka1011 20.02.2011 10:06
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat