PIECZARKI Z JAJECZNICĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1 KG
  • jajka

    5 sztuk
  • cebula

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

PIECZARKI OCZYSZCZAMY, TRZONKI KROIMY W MAŁĄ KOSTKĘ. CEBULĘ OBIERAMY I TEŻ KROIMY W KOSTKĘ. SMAŻYMY Z TRZONKAMI PIECZAREK NA OLEJU. DOPRAWIAMY I WBIJAMY 4 JAJKA. MIESZAMY I CHWILĘ SMAŻYMY. KAPELUSZE PIECZAREK NADZIEWAMY JAJECZNYM FARSZEM. OBTACZAMY W ROZKŁÓCONYM JAJKU I BUŁCE TARTEJ. SMAŻYMY Z OBU STRON.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat