PIECZARKI Z JAJECZNICĄ

PIECZARKI Z JAJECZNICĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1 KG
  • jajko

    5 sztuk
  • cebula

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania PIECZARKI Z JAJECZNICĄ

PIECZARKI OCZYSZCZAMY, TRZONKI KROIMY W MAŁĄ KOSTKĘ. CEBULĘ OBIERAMY I TEŻ KROIMY W KOSTKĘ. SMAŻYMY Z TRZONKAMI PIECZAREK NA OLEJU. DOPRAWIAMY I WBIJAMY 4 JAJKA. MIESZAMY I CHWILĘ SMAŻYMY. KAPELUSZE PIECZAREK NADZIEWAMY JAJECZNYM FARSZEM. OBTACZAMY W ROZKŁÓCONYM JAJKU I BUŁCE TARTEJ. SMAŻYMY Z OBU STRON.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat