Penne z mięsem mielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    25 dag
  • mielone mięso wołowe

    25 dag
  • pieczarki

    10 dag
  • pomidory na surowo

    20 dag
  • pól puszki kukurydzy konserwoej

  • mozzarella

    10 dag
  • przecier pomidorowy

    1 mały
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotwac w osolonej wodzie ,Pieczarki podsmażyc na maśle .Osobno podsmażyc posolone mięso .Połaczyc mieso ,pieczarki ,pomidory pokrojone w kostkę i przecier pomidorowy .Dodac odrobinę wody i gotowac przez 5 minut .Naczynie żaroodporne wysmarowac masłem włożyc połowę makaronu ,połowę kukurydzy i posypac połową mozzarelli .Polac sosem .Ułożyc drugą warstwę makaronu ,kukurydzy i mozzarelli.Zapiekac w piekarniku 10 minut w temperaturze 200*C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 29.06.2013 19:46
MNiam, smaczne danie :)
jeta72 29.04.2013 08:30
zjadłabym z przyjemnością :-)
caralajna 28.05.2012 22:09
zapowiada się smacznie
zuzanna_z 29.12.2011 10:51
fajne
ben-ka 30.07.2011 09:39
lubię makaron i z chęcią bym taki zjadła.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat