Pełnoziarniste gofry na jogurcie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mleko

    1 szkl
  • jogurt naturalny

    1 mały
  • mąka pełnoziarnista

    1 szkl
  • mąka pszenna

    1 szkl
  • sól

    1 szczypta
  • cukier

    3-4 łyżeczki
  • cukier wanilinowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Z pozostałych składników przygotowujemy ciasto, z którym następnie łączymy pianę z białek. Gofrownicę rozgrzewamy, smarujemy za pomocą pędzelka oliwą i pieczemy gofry około 4 minut. Podajemy ze świeżymi owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 19.06.2015 20:35
bardzo apetyczne
plocia 05.01.2014 21:45
Postanowione, jutro gofry Twojego przepisu
Malgorzata549 04.05.2013 19:35
pychota :)))
MAR3STA 31.01.2013 19:54
bardzo apetyczne
SmacznaPyza 20.11.2012 13:14
mąka pełnoziarnista jaka - z jakiego zboża?
Fiffi 04.09.2012 22:14
pyszne
dwa pokoje z kuchnią 05.08.2012 07:53
mniamniusie!
caralajna 05.08.2012 07:35
pełnoziarniste to ja lubię
Ewa104 04.08.2012 20:34
Mniam,pyszności.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat