pęczak sypki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pęczak

    30 dag
  • tłuszcz

    3 dag
  • woda

    90 dag
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ugotować pęczek (kaszę jęczmienną sypką). ugotowany pęczak podawać okraszony słoniną usmażoną z cebulą. z pęczaku można przyrządzić risotto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia47-47 16.01.2011 10:18
suoer

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat