Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z maślaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 50 dag
bułka czerstwa 1 szt
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z maślaków

Bułkę namoczyć. Cebulę w łupinie opiec nad ogniem. Maślaki oczyścić, umyć, wrzucić na wrzątek, gotować 2-3 min, odcedzić.
Grzyby zemleć z odciśniętą bułką oraz obraną cebulą. Dodać jajko. Wyrobić jednolita masę, doprawić ją sola i pieprzem.
Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy keksowej. Pasztet piec 30 min w piekarniku nagrzanym do temp 170stC. Podawać na ciepło, pokrojony w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak