Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet wieprzowy z żurawiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 80 dag
wątroba wieprzowa 25 dag
wino białe wytrawne 100 ml
sól i pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa cała Prymat do smaku
cebula 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
jajko 2 sztuki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
melko 180 ml
Natka pietruszki suszona Prymat 2 łyżki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wieprzowy z żurawiną

Mięso i wątrobę oczyścić, opłukać i zemleć w maszynce do mięsa.
Polać winem, posolić, popieprzyć, posypać gałką.

Cebulę i czosnek posiekać i wymieszać z mięsem.
Wbić jajka, dodać mąkę wymieszaną z mlekiem, natkę i żurawinę. Dokładnie wymieszać, można jeszcze doprawić do smaku.

Masę mięsną ułożyć w formie, wstawić do naczynia z wodą i piec przez około 1,5 godziny w temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 08.12.2013 21:00
mniam mniam
Małgorzata106 08.12.2013 20:45
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak