Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy po rosole

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 1 kg
wątróbki z kurczaka 300 g
marchewka ugotowana do smaku
pietruszka gotowana do smaku
rosół 1,5 szkl.
Czosnek suszony Prymat do smaku
masło

Porada

Pasztet można wzbogacić koperkiem, natką pietruszki, majerankiem albo szczypiorkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy po rosole

Mięso ugotowane w rosole ostudzić, obrać od kości, przełożyć do pojemnika blendera. Dodać marchewkę i pietruszkę z rosołu. W niewielkiej ilości gorącego rosołu ugotować wątróbki z kurczaka, przestudzić i razem z rosołem wlać do blendera. Doprawić do smaku. Miksować do uzyskania gładkiej masy - można na koniec dodatkowo przetrzeć przez sito. Masło rozpuścić i gorące wlać do pasztetu - mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji masy. Wstawić do lodówki do zatygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 12.12.2016 08:40
Polecam wypróbować dobierają własne proporcje składników. Nie raz zostaje po ugotowanym rosołu mięso drobiowe, z którym nie wiadomo co zrobić, a nikt z domowników nie ma na nie chęci. Pasztet jest łatwy i szybki.
Małgorzata92 05.12.2016 14:16
Pewnie smaczny :)
gosia56 05.12.2016 12:41
na pewno pyszny ;)
AZgotuj 05.12.2016 11:36
świetny do chleba :)
slodkieniebo 05.12.2016 10:26
Ciekawa propozycja ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak