Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dek
masło 20 dek
jajko 1 szt
woda 5 łyżek
Farsz:
mięso gotowane 40 dek
cebula biała 1 szt
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
papryka mielona
tłuszcz do smażenia
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki

Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić na godzinę do lodówki. Mięso gotowane mielimy z przesmażoną cebulą. dodajemy 2 jajka i przyprawy, doprawiamy dość mocno. Schłodzone ciasto wałkujemy i wykrawamy trójkąty na które nakładamy farsz i zawijamy jak rogaliki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy 20 min w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 29.11.2013 10:09
fajne na imprezy
alaaa 26.01.2013 22:46
fajne takie złociutkie
owca441 15.12.2012 19:40
świetne
owca441 15.12.2012 19:40
świetne
teresa18 14.11.2012 18:50
pyszne
MAR3STA 08.11.2012 10:49
świetne takie kruchutkie, mniam
Wafelek2601 06.11.2012 10:22
Same pyszności
Wiesława1 05.11.2012 14:09
a ja się wpraszam i na paszteciki i na barszczyk
misia53 05.11.2012 12:47
Aniu, już szykuję barszczyk.....
Kuchareczka2 05.11.2012 12:42
doskonałe
Aleksandra15 05.11.2012 12:41
Bardzo lubię paszteciki, ja robię je w cieście drożdżowym ;-)
kamyk 05.11.2012 12:34
ale pycha są takie paszteciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak