Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
szczypiorek 1/2 pęczek
majonez 1 łyżka
sól do smaku
pieprz świeżo zmielony do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem

Tuńczyka odcedzamy z oleju, wkładamy do miski. Jajka gotujemy na twardo, białka siekamy na drobną kosteczkę, żółtka rozcieramy. Szczypiorek siekamy dodajemy do pozostałych składników. Tuńczyka i jajka ucieramy widelcem na pastę. Dodajemy majonez i przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 04.02.2014 07:26
bardzo lubię taką pastę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak