Pasta z kaszy gryczanej

Pasta z kaszy gryczanej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    1/2 szkl
  • woda

    1 szkl
  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    3 szt
  • sól

    do smaku
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Pasta z kaszy gryczanej

Do gotującej się wody wsypać wypłukaną kaszę i gotować pod przykryciem do miękkości,cebulę i pieczarki obrać i podsmażyć na oliwie,następnie do ugotowanej kaszy dodać pieczarki,cebulę,przeciśnięty czosnek,sól i zmiksować rozdrabniaczem do uzyskania jednolitej masy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Margo1 28.08.2012 09:32
lubię kaszę gryczną
Margo1 28.08.2012 09:32
lubię kaszę gryczną
Wacław 20.12.2011 10:10
fajny przepis !
caralajna 09.12.2011 19:22
lubię takie jedzonko, pyszne i zdrowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat