Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z indyka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gotowane 300 gram
natka pietruszki 1 pęczek
serek kanapkowy biały 150 gram
cytryna 1/2 sztuki
czosnek ząbki 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
jogurt naturalny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z indyka

Mięso z indyka ugotowane z rosołu obrać (oddzielić od kości) i podzielić na kawałki. Umieścić w stojącym blenderze, dodać pęczek natki pietruszki, serek do smarowania, jogurt naturalny, sól, pieprz. Czosnek obrać, przecinać przez praskę i dodać do pasty. Wycisnąć sok z 1/2 cytryny i wlać do całości. Mieszać i rozdrabniać całość w blenderze. Podawać na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak