Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta ogórkowa na kanapki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb
ogórek 1 szt
szynka w kawałku 15 dag
jajko 2 szt
majonez 2 łyżki
sól
pieprz
ser żółty 15 (w kawałku)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta ogórkowa na kanapki

Ogórek obieramy i kroimy w kratkę. Ser również kroimy podobnie i łączymy z pokrojonym ogórkiem i w ten sam sposób pokrojoną szynką.

Jajka gotujemy, obieramy ze skorupek i kroimy również podobnie, łączymy z pozostałymi przygotowanymi składnikami.
Na koniec dodajemy majonez i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smarujemy przygotowaną pastą chleb lub bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lozken 07.01.2015 20:21
Nigdy wcześniej nie słyszałam o takiej paście - trzeba wypróbować.
plocia 07.03.2014 18:09
Ogórkową to ja wolę zupę :D
PaniMISIOWA 25.01.2014 08:32
o ogórkowej paście pierwszy raz słyszę :)
Renataj 24.01.2014 21:53
Proste, szybkie i smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak