Pasta jajeczna z rzodkiewką i oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • rzodkiewka

    1/2 pęczka
  • oliwki zielone

    1 garść
  • majonez

    1 łyżka
  • chrzan

    1 łyżeczka
  • tabasco

    4 krople
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, a gdy przestygną, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków.
Rzodkiewki i oliwki pokroić w drobną kosteczkę, dodać do jajek. Dodać chrzan, tabasco oraz majonez, wymieszać. Przyprawić pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Schłodzić przed podaniem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat