Pasta alla Bolognese

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    200 g
  • makaron świderek

    100 g
  • pomidor

    1 lub 2 sztuka
  • przyprawa Villa Italia

    1 sztuka
  • Czosnek suszony Prymat

  • cebula biała

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • parmezan

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy mięso mielone dodając trochę czosnku, pieprzu i soli. Następnie dodajemy pomidor pokrojony drobno w kostkę. Wsypujemy jedno opakowanie przyprawy „Viva Italia” i dobrze mieszamy. Gorący sos dodajemy do makaronu. Całość posypujemy utartym parmezanem, bazylią i oregano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda24 20.11.2012 17:43
swietne
Magda24 20.11.2012 17:43
swietne
aniapetr 24.11.2011 22:15
pychota!
magical66 28.10.2011 10:03
fajna pasta
Rogalik 25.09.2011 23:07
dobre
maryśka 15.08.2011 10:33
super
Izabela/bella81 11.08.2011 19:31
świetna potrawa
Natalia40 03.08.2011 19:59
pyszna
ilka_86 08.07.2011 15:20
uwielbiam
ziutula 06.07.2011 23:41
apetyczne...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat