Parówki w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    275 gr
  • parówki

    5 szt
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Każdą parówkę przekroić na pół.
Ciasto pociąć na prostokąty i owijać parówki.
Wierzch posmarować jajkiem .
Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 st. na ok. 25 minut.
Rada:

Można dla odmiany każdą parówkę owinąć plastrem wędzonego boczku i sera żółtego a po zrolowaniu w ciasto i posmarowaniu jajkiem i oprószyć sezamem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariuszek8 23.05.2015 12:48
Mniami <3 uwielbiam !
Kuchenka 10.03.2014 18:47
bardzo fajne
Janina 10.03.2014 16:58
Smaczna zakąska;)
Agata3 10.03.2014 14:59
wyśmienite, takie lubie:)
xjustynka89x 10.03.2014 14:51
szybka i prosta przekąska:)
dodi 10.03.2014 14:24
super przekaska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat