Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 5 kg
Zalewa:
woda 6 szklanek
ocet 1 szklanka
cukier 6 łyżek
sól 1 łyżka
DO SŁOIKA
ziele angielskie 1
cebula 2 plastry
Gorczyca biała cała Prymat 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa.

Paprykę myjemy i obieramy , dzielimy na 6 części . Do słoika wkładamy to co jest napisane w składzie wyżej . Następnie słoiki wypełniamy papryką . Składniki zalewy łączymy razem i zalewamy nią paprykę . Pasteryzujemy 20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 12.09.2013 12:40
Tak jak pisałam, papryka już siedzi w słoikach!
joanna__s 06.09.2013 11:15
W tym roku jeszcze nie robiłam. Zostały mi dwa słoiki z poprzedniego sezonu. Na pewno się za nią zabiorę, bo jest pyszna i świetnie pasuje zarówno jako dodatek do obiadu jak i do pizzy lub zapiekanek.
babajaga1969 06.09.2013 01:20
pyszna na zimę
pati100015 06.09.2013 00:15
będę po niedzieli robić, chętnie skorzystam!
msmors 05.09.2013 22:49
też taką robię
Róża1 05.09.2013 22:25
też wczoraj robiłam:-) , pyszna papryczka na zimę:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak