Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

farsz

ryż 2 woreczki
mięso mielone wieprzowe 250 g
sól i pieprz 0,5 łyżeczki
olej 2 łyżki
cebula 1 szt

ponadto

papryka czerwona 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana

Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso mielone smażymy na patelni z dodatkiem oleju. Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Doprawiamy i smażymy jeszcze minutę. Zawartość patelni łączymy z ryżem. Papryki myjemy. Usuwamy gniazdo nasienne i napełniamy farszem. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 24.08.2016 15:33
Uwielbiam :-)
Wacław 24.08.2016 15:06
takie dania to ja bardzo lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak