Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Pałki i skrzydełka z grilla

5.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełek z kurczaka
8
pałek z kurczaka
9
marynata
sosu sojowego
4 łyżka
soli
1 łyżka
kostki czosnkowe
2
przyprawy do pieczonego kurcza
przyprawy ognisty smok

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki i skrzydełka z grilla

Skrzydełka i pałki myjemy i osuszamy. Wrzucamy je do miski. Dodajemy wszystkie przyprawy i chwilę mieszamy aż skrzydełka i pałki pokryją się przyprawami. Tak zamarynowany drób przekładamy do pojemnika próżniowego, przykrywamy pokrywką i za pomocą pompki zamykamy wieczko. Pojemnik z zawartością wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia rozpalamy grilla, układamy na ruszcie pałki i skrzydełka i grillujemy z obu stron około 30-35 minut.. Podajemy np. z pieczywem, surówką i ketchupem lub musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak