Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki curry

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałek z kurczaka 10
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
soli 1/2 łyżeczka
przyprawy ognisty smok 1/2 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki curry

Pałki umyć i osuszyć.
Wrzucić je do woreczka foliowego.
Do woreczka z pałkami wsypać wszystkie przyprawy, zamknąć szczelnie woreczek ( ja użyłam z podwójna struną ).
Tak przygotowane pałki masować chwilę przez woreczek, po czym włożyć go do lodówki na minimum dwie godziny.
Po tym czasie na patelni rozgrzać 3-4 łyżki oleju, wyjąć pałki z woreczka i ułożyć je na rozgrzanej patelni.
Smażyć na złoty kolor z każdej strony.
Podsmażone podlać około 1/3 szk wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 25.08.2012 13:25
Uwielbiam kurczaka na ostro!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak