Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z serem twarogowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

ser biały 50 dag
mąka pszenna 3 szklanki
cukier 0,5 szklankki
jajko 2-3 sztuki
śmietana 18 proc 2-3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ocet 1 łyżeczka

Do smażenia

olej 1 litr

do posypania

cukier puder 3 łyżeczki

Porada

Cukem pudrem posypać po ostygnięciu

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z serem twarogowym

Połączyć wszystkie składniki ciasta. Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką i kieliszkiem okrągłe formy pączków. Olej podgrzać w głębokim rondelku. Pączki smażyć na głębokim tłuszczu aż do złoto brązowego koloru. Wyjmować na ręcznik papierowy i na końcu posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak