Owsiane babeczki z kokosowym nadzieniem

Owsiane babeczki z kokosowym nadzieniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    125 g
  • banan

    1 szt
  • miód

    2 łyżki
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • jogurt grecki

    5 łyżek
  • wiórki kokosowe

    5 łyżek
  • owoce

    dowolnie
  • tłuszcz do formy

    dowolnie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce rozgniatamy banana z miodem, dodajemy płatki i cynamon, mieszamy dokładnie. Jeśli trzeba, przygotowujemy formę do muffinek używając tłuszczu i mąki. Wgłębienia formy wyklejamy płatkową masą, dobrze ugniatając i robimy ‚miseczki’. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy do 15 minut, do stwardnienia miseczek. Wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. W blenderze miksujemy wiórki na ziarnisty proszek, mieszamy z jogurtem i ewentualnie cukrem. Nakładamy jogurt do wklęsłych babeczek uformowanych z płatków. Dekorujemy według uznania i podajemy.
Local Foodie
Potrzebujemy: miskę, blender z pojemnikiem i metalowymi ostrzami, formę do muffinek (ja użyłam silikonowej na 6 szt.)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

24.05.2016 11:56
fajny pomysł

krokus

23.05.2016 21:33
zdrowy deser

benka

23.05.2016 18:50
Smaczny i zdrowy deser :)

Stenka

23.05.2016 16:38
smaczne, ładne i zdrowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat