Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orkiszowe muffiny z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka orkiszowa 1,5 szkl
płatki orkiszowe 0,5 szkl
siemię lniane 2 lyżki (mielone)
cukier trzcinowy 3/4 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jajko 1
mleko 1 szkl
olej 1/4 szkl
płatki migdałowe 2 łyżki
rodzynki 2 lyżki
żurawina suszona 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Orkiszowe muffiny z bakaliami

Kroki postępowania

1
Składniki suche: mąkę, płatki, cukier,sodę i zmielone siemię lniane przekładamy do miski, mieszamy.
Krok 1 - Orkiszowe muffiny z bakaliami foto
2
Składniki mokre: jajko, mleko i olej mieszamy, wlewamy do suchych i łączymy.
Krok 2 - Orkiszowe muffiny z bakaliami foto
3
Wsypujemy bakalie i mieszamy.
Krok 3 - Orkiszowe muffiny z bakaliami foto
4
Masę przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami do 2/3 wysokości.
Krok 4 - Orkiszowe muffiny z bakaliami foto
5
Pieczemy 30 min w temp 180 st. Pozostawiamy do ostudzenia.
Smacznego :)
Krok 5 - Orkiszowe muffiny z bakaliami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 19.04.2015 10:34
super muffiny!!
Franciszek 19.04.2015 09:27
Super deser
Zdzisław 19.04.2015 08:53
takie słodkości bardzo lubię
Pietruszka 18.04.2015 23:54
fajne muffiny
ada.la 18.04.2015 21:12
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak