Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 50 dag
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy
jajko 3 sztuki
mąka 50 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej do smażenia 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki

Jajka ucieramy z cukrami na puszystą masę i dodajemy ser. Całość mieszamy, następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno być miękkie, ale odchodzić od rąk. Rozwałkowujemy na grubość około 1 cm. Szklanką wykrawamy kółka, następnie w nich mniejszą szklanką lub kieliszkiem środki. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Całość posypujemy obficie cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 20.02.2016 17:57
Super oponki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak